Nijmegen de Vierdaagse stek bij uitkomst,en de oudste stad van het land

Geschiedenis van Nijmegen en haar Nijmeegse Vierdaagse

Wij hopen dat deze links over nijmegen en zijn historie en de geschiedenis uw veel uitkomst bieden, wandel mee met ons terug in de tijd
Nijmegen Leeft en bruist

Canon van Nijmegen Progammaboekje 1935 Historie Vierdaagse Oudste stad van het land PANELWIZARD,10 cent per vraag Novio Databank Ansichtkaarten Vierdaagse

Maak ook jou eigen spaarpotjeWij leggen de leden van dit panel regelmatig online vragenlijsten voor over zeer uiteenlopende onderwerpen. Voor het beantwoorden van de vragen krijgen de panelleden een beloning van 10 cent per vraag.

Start Super in Nijmegen Geschiedenis 24 Vierdaagse Goeie LinksNiet Alleen Nijmegen

Geschiedenis Boogolinks Geschiedenis Startkabel Geschiedenis Geschiedenis Begint Hier

Verzamelgis Geschiedenis Weblinker Geschiedenis Kwikstart Geschiedenis op Openstart.nl Handige startpagina ikhebje.nl. Klik en je bent er...!

De Romeinen hebben hier al gewandeld ... Nu jij nog Wees welkom in Nijmegen en verplaats je in het 2000-jarig verleden van de oudste stad van het land. Sta op het Valkhof waar ooit Romeinen ver over de Waal en het land der Bataven tuurden. Hoog boven de rivier en te midden van bossen en heuvels vond men een strategische plek om een legerkamp te vestigen. Ook nu nog is het uitzicht overweldigend. Avondje Uit Wist je dat Nijmegen de grootste "terrasdichtheid" per inwoner van Nederland kent? Hier ontmoet men elkaar tot diep in de nacht op de terrassen en uitgaansgelegenheden. Flanerend over de Waalboulevard kun je het Holland Casino Nijmegen niet missen. Een sfeervolle ontmoetingsplaats waar spanning en ontspanning hand in hand gaan. Precies op de plek waar ooit de Romeinen dobbelden kun jij je geluk in het spel op de proef stellen. Het Rijk van Nijmegen is kortom een ?Cool Region?, ideaal om te wandelen of te fietsen, door bossen, over de heuvels en dalen, de heide, door de uitgestrekte polders, de vennen en de betoverende dorpjes en stadjes met hun attracties en bezienswaardigheden. Het Rijk van Nijmegen is een paradijs voor wandelaars Voor meer informatie over attracties, evenementen en leuke arrangementen in het Rijk van Nijmegen kijk op:

Sponsors van ons wandelportaal en wandelsport in het algemeen.

Beeldnet

De Vierdaagse is hét evenement van Nijmegen. Gedurende een week staat de stad op zijn kop. Natuurlijk vanwege de vele tienduizenden wandelaars, hun toeschouwers en de afgezette straten in het parcours, maar zeker ook vanwege de bijbehorende Vierdaagsefeesten met een miljoen bezoekers. De 99e Vierdaagse vindt plaats van dinsdag 21 juli t/m vrijdag 24 juli 2015. Overdag wandelen of toejuichen langs de kant van de weg, winkelen, uitrusten op een terrasje of kijken naar optredens. Avonds meefeesten tijdens een van de tientallen concerten en shows, het vuurwerk bekijken of een gezellig drankje in de kroeg of op een terras. Voor een tribuneplek tijdens de intocht zijn kaarten te koop, maar langs de kant van de weg is het natuurlijk ook een feest. Kom naar Nijmegen en geniet mee!
Historisch evenement
De Wandelmarsen zijn begin 20e eeuw ontstaan als militaire sportdagen. De deelnemers marcheerden sinds 1909 in vier dagen vanuit verschillende locaties naar het ongeveer 160 kilometer verderop gelegen eindpunt. Pas vanaf 1925 bleef de Vierdaagse definitief in Nijmegen.
De overheid (Koningin Wilhelmina) waardeert de geleverde prestaties door de erkenning van het Ereteken voor betoonde marsvaardigheid': het Vierdaagsekruis. In 1919 doet de eerste vrouw mee, en vanaf 1928 lopen ook buitenlandse delegaties de mars. Sinds de jaren wordt de mars vergezeld van het grootste gratis meerdaagse openluchtevenement van Nederland: de Vierdaagsefeesten. Beide evenementen staan al enkele jaren aan de top van de Nationale Evenemententop 100 Wilt u ook linkpartner worden van de nijmeegse vierdaagse contacteer mij dan


Klik Hier Voor De Homepage